Aktivitet og arrangementer for medlemmer

Medlemmer er viktig for alle foreninger. Her finner dere tips til hvordan få nye medlemmer, ta vare på de dere har, og hvordan dere kan gjennomføre gode arrangementer for foreningen.

Rekruttering av nye medlemmer

Medlemspleie er viktig for at foreningen skal kunne fortsette fremover, men rekruttering er også helt vesentlig. Da er det også fint at fornøyde foreningsmedlemmer er de aller beste rekruttererne!

Det er lurt å starte planleggingen tidlig og finne ut hvor mange nye medlemmer foreninger kan ta inn, og hvilke styreplasser som trenger å fylles.

Dette bør dere tenke på når dere planlegger rekruttering

  • Hvem kan bli med i foreningen?
  • Hvor mange nye medlemmer har vi plass til?
  • Hva vil det si å være medlem av foreningen? Veldig få er interessert i å bli med i en forening "der de ikke trenger å gjøre så mye". Vær enige om hva dere forventer av medlemmene deres, og hva de får igjen.
  • Hvem er ansvarlig for å ta vare på og inkludere nye medlemmer?

En gang i semesteret holder vi kurs om hvordan rekruttere til styret i foreningen din. Følg med i kurskalenderen! 

Ta med foreningen på hyttetur!

Visste du at det finnes mange studenthytter i Oslo? Her kan dere leie hytter for en billig pris, og storkose dere sammen med foreningen. Kanskje dere til og med kan gjøre det til et fast arrangement? En perfekt utflukt for foreningen, med andre ord.

Sjekk ut alle studenthyttene

Arrangementer

Booking av lokaler

Noen studenter har kontorer eller andre steder å møtes, men ikke alle. For dere finnes det mange gode lokaler og møterom som kan brukes gratis eller leies til en god pris. Husk at dere kan søke om ekstra støtte for å dekke utgifter dere har til lokaler. Både SiO og lærestedene har flere lokaler som kan benyttes.

Planlegg for ulike scenarier

Ved å planlegge for et gitt antall scenarioer når man skal holde et arrangement, er det lettere å senke skuldrene. Man tenker rett og slett gjennom hvordan de forskjellige scenarioene vil påvirke aktiviteten og økonomien, og lager planer utifra dette. Scenarioplanlegging består av tre trinn:

  1. Beskrive scenario
  2. Lage aktivitetsplan. Hvordan påvirkes aktivitetene i de ulike scenariene?
  3. Bevisstgjøre ved hjelp av kritiske spørsmål

For store arrangementer kan det også være nyttig å gjøre en risiko- og sårbarhetsanalyse.

Trenger foreningen din teambuilding?

  1. 1

    Sier alle sin mening i møter og diskusjoner? 

  2. 2

    Deltar alle i møter og diskusjoner?

  3. 3

    Er det klart for alle hva det forventes at de skal bidra med? 

  4. 4

    Oppnår dere de målene dere setter dere? 

  5. 5

    Blir arrangementer og oppgaver gjennomført? 

Hvis du har «nei» som svar på noen av spørsmålene, så kan teambuilding være riktig for dere.Så lenge foreningen består av flere enn én person (noe alle studentforeninger må gjøre), så må de som er i foreningen samarbeide. Teambuilding hjelper alle til å samarbeide bedre, og gjør foreningens oppgaver enklere. Les mer om hvordan du kan legge til rette for teambuilding i foreningen din her.

Delta i konkurransen #minforening!

Visste du at foreningen kan vinne 3000 kroner til sosial aktivitet for medlemmene deres? Det eneste dere trenger å gjøre er å legge ut et bilde med rett emneknagg på Instagram, og dere er med i konkurransen!

Bli med i konkurransen

Oppdatert 08.03.23