De viktigste forsikringene

Man vet aldri hva som skjer i livet. Forsikringene kan hjelpe oss gjennom uforutsette hendelser som livet har å by på. De viktigste forsikringene du skaffer deg er de tre store:

  • reise
  • ulykke
  • innbo

Flere forsikringsselskaper kombinerer disse i pakker, gjerne tilpasset studentøkonomien. Disse forsikringene er helt nødvendige for å unngå store utgifter om det skulle skje uhell. Reiseforsikringen din forsikrer alt utenfor din egen dør, og innbo forsikrer det som er inni boligen. 

Gjør en vurdering

Ta en vurdering på trygghetsforsikringer. Er du en av dem som mister mobilen på fest eller veiver borti tv-en når du danser etter overstått eksamen? Da er det kanskje lurt å forsikre de elektroniske hjelpemidlene dine. Hvis du derimot mener at du fint klarer å holde styr på armer, bein og mobil, skal du droppe disse forsikringene og kose deg med å bruke pengene på noe annet.

Du må forsikre deg om at det du må forsikre, er forsikret!

-

Sjekk om du allerede er forsikret

Sjekk om du er dekket gjennom forsikringene til foreldrene dine! I noen forsikringsselskaper kan du dekkes under innboforsikringen til foreldrene dine dersom du er folkeregistrert på samme adresse som dine foreldre. Du kan derfor spare penger på å ikke endre folkeregistrert adresse som student.

Lag oversikt over hva som må forsikres

Lag en oversikt over de dyre tingene du eier så du ikke glemmer dem. Tips her er sport, bunad, smykker, elektronikk og annet. Alt blir nemlig ikke nødvendigvis dekket av innboforsikringen. Les forsikringsvilkårene nøye, og se opp for forsikringsunntak om for eksempel dyrt sportsutstyr i bod, og sykkel i fellesarealer.

Sjekk om du er medlem og kan spare

Spar på å velge studentpakker! Som ung og student er det mange gode tilbud du kan slå til på, som for eksempel studentpakkene hos If og Gjensidige. I tillegg kan du sjekke om du kan få en god avtale gjennom en fagforening eller andre foreninger. Eksempel kan være TEKNA, Obos, Utdanningsforbundet, YS, NITO, og flere studentorganisasjoner.

Better safe than sorry…

… det skal man huske når det kommer til forsikring! Vi kan aldri forutse hva som skal skje i livet, men noe av det viktigste vi gjør er nettopp å forutse fallgruver. Du må forsikre deg om at det du må forsikre, er forsikret!