1. Betal semesteravgift og registrer deg hos SiO

Det første og viktigste du må gjøre når du er student ved hvilket som helst lærested, er å betale semesteravgiften din. Dette må gjøres hvert semester, innen fristen. Deretter anbefaler vi at at du registrerer deg hos SiO slik at du ikke går glipp av dine fordeler som student!

2. Meld deg opp til emner og eksamen

Det neste steget er å sjekke om du må melde deg på undervisning. Du må kanskje også melde deg opp til emner og eksamen. Dette gjøres på StudentWeb. Frist: 15. september

3. Søk om tilrettelegging på eksamen dersom du har krav til det

Om du har helseproblemer er det viktig å få på plass tilrettelagt eksamen eller studiehverdag, så fort som mulig. Dette kan du få hjelp med hos din fastlege eller rådgiver i SiO. Frist: 1. September 

4. Meld deg inn på treningssenter

Å trene ved siden av studiene er en stor hjelp til deg selv! Du får bedre konsentrasjon, sover bedre og det er godt for kroppen. Du kan bli medlem i SiO Athletica for en billig penge. Der får du masse muligheter til veldig variert trening! Finn den treningen som passer for deg, og sjekk ut SiO Athletica sitt tilbud her.

5. Få deg studentkort

Når du har semesterregistrert deg må du også huske å skaffe deg et studentkort. Dette er ofte din nøkkel til lesesalen, studentrabatter, spesialrom, lånekort på biblioteket og skrivere. Viktig å ha! 

6. Kjøpe pensumbøker

Sjekk ut ulike Facebook-grupper eller søk på Finn for å kjøpe pensumbøker. Du kan også finne pensum på Akademika. Der kan du stikke innom og få hjelp med mye!

7. Bli kjent med biblioteket på ditt studiested

Å bli kjent med bibliotekene på lærestedene kan føles kaotisk. Derfor tilbyr flere av studiestedene kurs for at du skal bli kjent med litteratursøk, akademisk skriving og å låne bøker. Det kommer du til å trenge fremover.

8. Lær deg studieteknikk

SiO Helse arrangerer flere kurs som er laget for at alle studenter skal få en best mulig introduksjon til å studentlivet. Å få en god studieteknikk er avgjørende for et godt studieår. Se her for mer informasjon - her får du all hjelpen du trenger.

9. Skaff deg en kollokviegruppe

Du skal gjennom en hel del pensum hvert semester, og da er det fint å lage en kollokviegruppe som du kan jobbe sammen med. Snakk med noen du liker på studiet og avtal faste dager i uken til lesing og oppgavefordeling. 

10. Skaff deg oversikt over pensum og lag en overkommelig leseplan for semesteret

Det kan føles overveldende å sjekke pensumlisten på studiet ditt. Sett opp en plan. Når du blir kjent med hva du skal gjennom dette kjennes oppgaven fort mer overkommelig! 

11. Skaff deg innboforsikring

Innboforsikring er noe mange glemmer at de må ha. Om du bor på en annen adresse enn foreldrene dine og er over 20 år, så dekker ikke deres forsikring deg og ditt hjem. Så dette må du få på plass så fort som mulig. Her kan du lese mer om forsikringer du bør ha som student.

12. Få oversikt over faste utgifter

Det er viktig at du skaffer deg oversikt over økonomien din. Sett opp et budsjett hvor du legger inn alle utgifter du har. Her er et eksempel:

  • Husleie
  • Strøm og Internett
  • Spotify og Netflix
  • Mat og andre husholdningsprodukter
  • Månedskort
  • Trening
  • Klær og sko
  • Forsikringer

13. Bytte fastlege

Hvis du blir syk eller trenger tilrettelegging er det viktig å ha en lege som er i nærheten av der du bor. Du kan ha fastlege hos SiO i nærheten av ditt studiested. 

Her kan du lese 10 gode grunner til hvorfor du bør bytte til fastlege hos SiO.

14. Meld deg inn i en studentforening

I SiO kan du finne studentforeninger for alt mulig. Uansett hva du liker å gjøre, se på, spille kan du finne aktiviteter som passer for deg. Sjekk ut her for å se hva du kan drive med!

15. Hold deg oppdatert på nyttig studierelatert informasjon

Et nyttig og lurt tips er å følge studiestedet ditt i de kanalene som finnes. Følg SiO på siostudentliv på Instagram og Facebook får du mange gode tips til studietiden. Registrer deg også hos SiO slik at du kan få informasjon om nyheter og spennende arrangementer.