Med lange pensumlister og et tonn av oppgaver som skal gjøres er det lett å la seg stresse. Dagene blir kanskje litt for lange, og du føler at du ikke har tid til noe annet enn skolearbeidet. Da er det viktig å lage rom i hverdagen for å hente seg litt inn igjen. Her får du noen gode tips til hvordan du kan hente energi.

Slå deg ned ved havet et sted!

Finn deg et favorittsted hvor du kan speide utover havet og trekke inn frisk sjøluft, lese en bok, eller bare fokusere på lyden av bølgene som treffer brygga. Oslo har mange steder der du kan nyte havet, som Sørenga, Aker Brygge, og Tjuvholmen. Vil du ha fantastisk havutsikt kan du prøve deg oppe på Akershus festning. Eller hva med en sykkeltur til Panter'n? Prøv deg frem og finn stedet som passer for deg!

Sett deg på en café, en bar eller uteservering!

Sett deg ned for å kose deg med noe godt å drikke, lese en bok eller kanskje skrive noe. Kanskje vil du bare se litt på menneskene som driver forbi. Finn en lokal pub og inviter med noen du kjenner for å se en kamp. Vil du vil ha fredeligere omgivelser kan du slå deg ned i en av de større bokhandlene, som nesten alltid har en deilig stol eller sofa du kan synke ned i.

Kino på dagtid

Det kan nesten føles litt ulovlig å gå på kino midt på dagen på en ukedag! Ta turen til din nærmeste kino, velg en film du har lyst til å se og synk ned i favorittsetet i en tom sal. Etter et par timer kan du tusle ut i dagslyset igjen og reflektere over hvor deilig det var å gi seg selv de timene.

Treat yo self!

Bestill massasje på et av SiOs treningssentre; løs opp vonde og stive muskler, og kjenn på følelsen av å bli en deilig klump av gelé i etterkant. Ta deg også en velgjørende svømmetur på Athletica Domus, eller bare synk ned i et av bassengene med behagelige 33 grader. Pust ut, og nyt!

Turist i egen by!

Ta deg tid til en hel dag eller helg der du vandrer rundt og får med deg noen utvalgte severdigheter og museer. Vandre rundt i Slottsparken og Homansbyen, nyt naturen og kunst i Vigelandsparken eller på Ekeberg, ta turen igjennom de små gågatene fra Barcode ned mot fjorden, går videre over Operaen til Salt. Utforsk frodige oaser som Prindsen og Botaniske Hage, ta turen opp til Frysja og gå ned til byen igjen langs Akerselva – Oslos lengste idyll – og utforsk steder som Torshov, Sagene, Bjølsen og Nydalen på veien. End dagen på Løkka og drikk kaffe på Supreme Roastworks eller Tim Wendelboe, og nyt happy hour på Rebell! Oslove <3

Hjemme alene uten en plan

Ta en kveld hvor du legger bort pensumbøkene og ikke vier studiet en tanke! Ikke legg noen planer, bare gjør det som faller deg inn. Nyt at du har en hel kveld hvor du bare kan gjøre akkurat hva du vil - se gamle filmer om igjen, lag deg noe god mat, ha lesemaraton, bak noen boller hvis du liker det, gå deg en liten måneskinnstur, bla i gamle magasiner, eller gjør akkurat det som passer for akkurat deg. 

Tur!

Velg mellom klassisk gåtur, løpetur, sykkeltur, sparkesykkeltur – mulighetene er mange! Forslag til turer i naturskjønne omgivelser:

  • Akerselva
  • Alnaelva
  • Sognsvann
  • Maridalen
  • Frysja
  • Vettakollen
  • Grefsenkollen

Drar du alene er det en fantastisk mulighet til å høre gjennom det nye albumet du skulle hørt gjennom, catche opp på podcaster, høre lydbok, eller rett og slett høre egne skritt og egen pust, elver som bruser og trær som rasler.

Her kan du se noen videoer med fine turer til inspirasjon!

Og her ser du Stine og Patrik på tur til Vettakollen:

Vi håper du fikk noen tips til hvordan du kan hente ny energi i en hektisk studiehverdag og at du vil prioritere å ta deg en pause når du trenger det. Det fortjener du.