Dropp tjenester og abonnenter

Tenk over hva du virkelig trenger. Må du for eksempel ha Dropbox, Storytel eller Tinder Plus/Gull? Spleis eventuelt på Netflix, Spotify og lignende med noen andre!

Bruk biblioteket

Ta denne fenomenale kulturelle arenaen mer i bruk, enten du er en lesehest eller en student som ønsker gratis pensum!

Kjøp brukt (også pensum)

Tenk deg nøye om før du kjøper noe nytt. Kanskje du kan kjøpe brukt? Kjøper du pensum brukt vil du i tillegg ha en god del igjen av storstipendet. Å kjøpe brukt er bra både for lommeboka og for miljøet.

Smart mathandling

  • Handle inn mat kun én dag i uka.
  • Planlegg godt og sørg for at det du handler inn av. ingredienser kan brukes til flere måltid den uken. For tips og inspirasjon, last ned appen Sulten fra App Store eller Google Play.
  • Skriv handleliste, og hold deg slavisk til den – det kan hjelpe deg å styre unna dyre fristelser.
  • Husk å se på kiloprisen når du handler.
  • Bruk appen Mattilbud flittig!

Last ned appen Mattilbud fra App Store eller Google Play

Restematdag

Spis opp det du har før du går i butikken igjen. Dette er en super måte å spare mat på, og kan også gjøre deg mer kreativ med mat.Lag store og ambisiøse gryter av det du har. Store gryter varer lenge, og kan brukes til lunsj og middag for flere dager!

Morsom sparing

Du får kanskje ikke latterkrampe av dette, men DnB har funnet en tjeneste som mange synes lever opp til navnet sitt. Det er tross alt morsommere å spare når bankkortet ditt gjør det av seg selv!Det er opp til deg om du ønsker å spare når du trekker kortet eller når du betaler en regning. Les mer om Morsom Sparing på DNB.no

Boligsparing for unge

Setter du inn 25 000 kroner på BSU-kontoen din i året, får du trukket fra 5000 kroner på skatten! En helt fabelaktig måte å spare på, som du virkelig bør benytte deg av.Les med om BSU (Boligsparing for ungdom)

Vær streng med storstipendet

Gjør alt som står i din makt for å sette stipendet inn på sparekonto med en gang, og se på det som krisepenger. Setter du det av med en gang er sjansen større for at du klarer å la være å kjøpe alt du tror du trenger, men egentlig kanskje bare har lyst på der og da.Du ikke blir rik av disse tipsene, men kanskje de kan gi deg en litt lettere studentøkonomi. Lykke til!